Fusilli z grillowanymi warzywami
25 października, 2016

Fusilli z grillowanymi warzywami to przepis na lekki i smaczny obiad dla całej rodziny. Fusilli z grillowanymi warzywami świetnie przechowują się też na drugi dzień. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 30 minut + gotowanie około 30 minut Porcja dla 4 … Continue reading

Watch
Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką
19 października, 2016

Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką to pyszne i wartościowe danie. Można je jeść na ciepło lub na zimno jako sałatka. Smakuje również na drugi dzień. Makaron pszenny można zamienić makaronem orkiszowym czy bezglutenowym. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 … Continue reading

Watch
Kasza bulgur z pomidorkami i fetą
14 sierpnia, 2016

Kasza bulgur z pomidorkami i fetą to pomysł na lekkie i zdrowe danie. Może stanowić samoistny posiłek, a także świetnie nadaje się jako sałatka. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Porcja dla 4 osób Koszt: średni Składniki: 300 g kaszy … Continue reading

Watch
Sałatka zbożowa z cukinią

Sałatka zbożowa z cukinią to zdrowe danie łączące w sobie ziarna orkiszu i jęczmienia oraz warzyw. Jest to bardzo lekki i dietetyczny posiłek. Sałatka zbożowa z cukinią idealnie nadaje się na samodzielny posiłek w upalne dni lub jako dodatek do … Continue reading

Watch
Letnia sałatka z płatkami parmezanu
9 sierpnia, 2016

Letnia sałatka z płatkami parmezanu to pyszne zestawienie smaków, w sam raz na upalne dni. Prosta do przyrządzenia, letnia sałatka z płatkami parmezanu, dodatkowo z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i bresaolą może stanowić dodatek do głównego dania, jak też samodzielne danie … Continue reading

Watch
Jęczmień z tuńczykiem i mozzarellą
19 lipca, 2016

Jęczmień z tuńczykiem i mozzarellą to bardzo zdrowy, lekki i łatwy, do przyrządzenia posiłek. Ziarno jęczmienia świetnie komponuje się z tuńczykiem, serem mozzarella i pomidorkami. Delikatny smak tego dania podbije Wasze podniebienia. Trudność: łatwe Czas przygotowania: mniej niż 30 minut … Continue reading

Watch
Pierś z kurczaka z białą fasolką
11 lipca, 2016

Pierś z kurczaka z białą fasolką to małokaloryczne danie na bazie piersi kurczaka, białej fasolki i rukoli, doprawione pysznym sosem z oliwy z oliwek i cytryny z dodatkiem bazylii i czosnku. Pierś z kurczaka z białą fasolką można podać wraz … Continue reading

Watch
Sałatka orkiszowa z gorgonzolą
23 czerwca, 2016

Pyszna i zdrowa sałatka orkiszowa z gorgonzolą. Odpowiednia zarówno na obiad, jak i jako dodatek np. do grillowanego mięsa. sałatka orkiszowa z gorgonzolą to jedna z moich ulubionych. Polecam do wypróbowania. Trudność: łatwe Czas przygotowania: ponad 60 minut Porcja dla … Continue reading

Watch
Brązowy ryż z warzywami i serem

Brązowy ryż z warzywami i serem to kolejna z propozycji na lekkie danie, idealne na upały. Można go przygotować więcej i przechowywać w lodówce, tak by mieć gotowy posiłek na drugi dzień. Brązowy ryż z warzywami to danie, na które … Continue reading

Watch
Sałatka grecka all’italiana
21 czerwca, 2016

Sałatka grecka all’italiana to lekkie i delikatne danie na bazie makaronu. Jest to „chłodny” posiłek, idealny na upalne dni, do tego pełnowartościowy, pożywny i smaczny. Sałatka grecka all’italiana to świetny przepis na kolację z przyjaciółmi czy jako sałatka podczas wieczornego, … Continue reading

Watch