Makaron orecchiette z brokułem i pomidorkami
5 czerwca, 2017

Makaron orecchiette z brokułem i pomidorkami to super pomysł na smaczny, szybki i lekki obiad dla całej rodziny. Makaron ten jest idealny na upalne dni. Ponadto, można przygotować go jako sałatkę makaronową; zamiast podsmażonych pomidorków, można dodać świeże. Trudność: łatwe … Continue reading

Watch
Penne alla norcina
3 lutego, 2017

Penne alla norcina to danie typowe dla regionu Umbria. Zgodnie z tradycją makaron ten przygotowuje się z kiełbasą z Norci oraz truflami. Poniższy przepis jest ciut zmodyfikowany. Danie penne alla norcina jest zdecydowanie warte poświecenia czasu w kuchni. Pasta ta … Continue reading

Watch
Pennette śródziemnomorskie
24 stycznia, 2017

Pennette śródziemnomorskie to kolejny prosty i smaczny przepis na danie kuchni włoskiej. Pennette śródziemnomorskie to kilka podstawowych składników, które zazwyczaj znajdują się w każdym włoskim domu: sos pomidorowy, oliwki, mozzarella, no i oczywiście makaron. Trudność: łatwe Czas przygotowania Porcja dla … Continue reading

Watch
Makaron pełnoziarnisty z cukinią i oliwkami
11 stycznia, 2017

Makaron pełnoziarnisty z cukinią, bakłażanami i oliwkami to smaczny i zdrowy pomysł na wegetariański obiad. Makaron pełnoziarnisty z cukinią może być podany na ciepło, jak i na zimno, jako sałatka; smaczny także na drugi dzień. Trudność: średnie Czas przygotowania: 60 … Continue reading

Watch
Lasagne z sosem ragù
28 grudnia, 2016

Makaron lasagne z sosem ragù to jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni włoskiej. Jest to danie, które bardzo często gości na włoskich stołach. Istnieje wiele wariacji na przygotowanie tego dania. Co dom włoski, to inny przepis. Mój przepis na lasagne z … Continue reading

Watch
Makaron z kiełbasą i fasolką
9 grudnia, 2016

Makaron z kiełbasą i fasolką to danie, które doda Wam energii, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy odczuwamy jej spadek. Makaron z kiełbasą przygotowuje się w bardzo prosty i szybki sposób. Do tego dania użyłam makaronu gnocchetti, ale właściwie każdy rodzaj … Continue reading

Watch
Fusilli z grillowanymi warzywami
25 października, 2016

Fusilli z grillowanymi warzywami to przepis na lekki i smaczny obiad dla całej rodziny. Fusilli z grillowanymi warzywami świetnie przechowują się też na drugi dzień. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 30 minut + gotowanie około 30 minut Porcja dla 4 … Continue reading

Watch
Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką
19 października, 2016

Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką to pyszne i wartościowe danie. Można je jeść na ciepło lub na zimno jako sałatka. Smakuje również na drugi dzień. Makaron pszenny można zamienić makaronem orkiszowym czy bezglutenowym. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 … Continue reading

Watch
Farfalle z prosciutto cotto
3 października, 2016

Farfalle z prosciutto cotto z dodatkiem marchewki i cukinii to smaczne i lekkie danie, odpowiednie na każdą porę roku i każdą okazję. Farfalle z prosciutto cotto można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno – jako sałatkę makaronową.Podejrzyj wpis … Continue reading

Watch