Panfocaccia
17 lutego, 2020

Panfocaccia to popularny we Włoszech rodzaj focacci. Z moimi dziećmi żartowaliśmy, że robimy „Pana Focaccie”:-) Panfocaccia z powodzeniem zastępuje pieczywo. Możecie go przekroić na pół i włożyć pomiędzy dwie kromki wędlinę, ser i trochę sałaty – powstanie pyszny sandwich. Mój … Continue reading

Watch
Sbrisolona z serem ricotta i migdałami
31 maja, 2019

Sbrisolona z serem ricotta i migdałami to szybka tarta, oczywiście na kruchym cieście. Różnica jest taka, że ciasta nie rozwałkowujemy, tylko kruszymy (ja starłam na grubej tarce), tworząc tzw. briciole, czyli okruchy. Do tego dodajemy „nadzienie” z sera ricotta z … Continue reading

Watch
Pieczony omlet z cukinią na cieście francuskim
16 maja, 2019

Przedstawiam Wam banalnie prosty przepis na omlet inaczej, czyli pieczony omlet z cukinią na cieście francuskim. Przygotowuje się go bardzo szybko. Świetnie nadaje się na kolację w gronie przyjaciół. Pieczony omlet z cukinią na cieście francuskim przygotujecie w mniej niż … Continue reading

Watch
Ciasto z gorgonzolą, orzechami i rodzynkami
25 października, 2016

Ciasto z gorgonzolą, orzechami włoskimi i rodzynkami to niebywałe połączenie smaków: pikantnego w smaku sera gorgonzola oraz słodkich rodzynek i chrupiących orzechów włoskich. Ciasto z gorgonzolą przygotowuje się bardzo szybko, podobnie jak muffiny, i jest naprawdę pyszne. Na drugi dzień, … Continue reading

Watch