Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado
14 czerwca, 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado to lekkie i zdrowe danie. We Włoszech różnego rodzaju sałatki na bazie ryżu stanowią samodzielny posiłek, zwłaszcza w czasie letnich upałów, kiedy nie ma się ochoty na nic ciepłego do jedzenia, a zwłaszcza na … Continue reading

Watch
Risotto ze szparagami
8 maja, 2016

Risotto ze szparagami to przepis, który musicie koniecznie wypróbować. Był już makaron z udziałem szparagów, była zapiekanka, a teraz przyszła kolej na risotto. Pyszne, delikatne danie; bardzo popularne we Włoszech. Trudność: łatwe Czas przygotowania: powyżej 30 minut Porcja dla 4 … Continue reading

Watch
Cukinie faszerowane ryżem i serem gorgonzola
24 marca, 2016

Cukinie faszerowane ryżem i serem gorgonzola to pyszne danie, dobre na każdą okazję. Cukinia i ser gorgonzola, razem w parze, stanowią niebo dla podniebienia. Cukinie faszerowane ryżem i gorgonzolą można podać jako pojedyncze danie lub jako przystawkę. Trudność: łatwe Czas … Continue reading

Watch
Risotto z cukinią i dynią
9 marca, 2016

Risotto z cukinią i dynią to ulubione risotto mojego młodszego syna. Jest to smaczny i pożywny posiłek. Na jego przygotowanie nie potrzeba wiele czasu. Ponadto risotto to zawsze dobra alternatywa na obiad, żeby odpocząć od makaronu. Trudność: łatwe Czas przygotowania: … Continue reading

Watch