Dziki ryż z suszonymi morelami
9 grudnia, 2016

Dziki ryż z suszonymi morelami to pyszne danie, które świetnie nadaje się na „bufetowe” imprezy. Super się sprawdzi podczas zabawy Sylwestrowej, a swoim niepowtarzalnym smakiem na pewno zachwyci Waszych gości. Dziki ryż z suszonymi morelami to sałatka, której smaku dopełniają … Continue reading

Watch
Pęczak z selerem naciowym i gorgonzolą
25 listopada, 2016

Pęczak z selerem naciowym i gorgonzolą to proste do przygotowania danie. Zdrowe, lekkie i pełnowartościowe. Pęczak z selerem naciowym łączy w sobie pikantny smak gorgonzoli, słodkie rodzynki i chrupiące, świeże łodygi selera naciowego. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 15 minut … Continue reading

Watch
Kasza bulgur z soczewicą i serem
20 listopada, 2016

Kasza bulgur z soczewicą i serem to zdrowe i pełnowartościowe danie. Kaszę bulgur z soczewicą można przygotować dzień wcześniej, by na drugi dzień zabrać ją do pracy. Będzie to smaczny i dietetyczny posiłek.. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Porcja … Continue reading

Watch
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą
4 listopada, 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem to danie, które samym wyglądem zachęca do jedzenia. Zapewniam Was, że sałatka ta smakuje tak samo jak wygląda… Po prostu smakowicie. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut + gotowanie ryżu Porcja dla 4-6 osób Koszt: średni … Continue reading

Watch
Fusilli z grillowanymi warzywami
25 października, 2016

Fusilli z grillowanymi warzywami to przepis na lekki i smaczny obiad dla całej rodziny. Fusilli z grillowanymi warzywami świetnie przechowują się też na drugi dzień. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 30 minut + gotowanie około 30 minut Porcja dla 4 … Continue reading

Watch
Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką
19 października, 2016

Fusilli z zielonym groszkiem i czerwoną fasolką to pyszne i wartościowe danie. Można je jeść na ciepło lub na zimno jako sałatka. Smakuje również na drugi dzień. Makaron pszenny można zamienić makaronem orkiszowym czy bezglutenowym. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 … Continue reading

Watch
Farfalle z prosciutto cotto
3 października, 2016

Farfalle z prosciutto cotto z dodatkiem marchewki i cukinii to smaczne i lekkie danie, odpowiednie na każdą porę roku i każdą okazję. Farfalle z prosciutto cotto można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno – jako sałatkę makaronową.Podejrzyj wpis … Continue reading

Watch
Ryż z suszonymi morelami
26 września, 2016

Ryż z suszonymi morelami to przepyszna i lekka sałatka łącząca w sobie trzy rodzaje ryżu oraz tytułowe suszone morele oraz orzechy włoskie. Jej dość egzotyczny smak na pewno podbije podniebienia Waszych gości. Ryż z suszonymi morelami przygotowuje się w prosty … Continue reading

Watch
Kasza bulgur z pomidorkami i fetą
14 sierpnia, 2016

Kasza bulgur z pomidorkami i fetą to pomysł na lekkie i zdrowe danie. Może stanowić samoistny posiłek, a także świetnie nadaje się jako sałatka. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Porcja dla 4 osób Koszt: średni Składniki: 300 g kaszy … Continue reading

Watch
Sałatka zbożowa z cukinią

Sałatka zbożowa z cukinią to zdrowe danie łączące w sobie ziarna orkiszu i jęczmienia oraz warzyw. Jest to bardzo lekki i dietetyczny posiłek. Sałatka zbożowa z cukinią idealnie nadaje się na samodzielny posiłek w upalne dni lub jako dodatek do … Continue reading

Watch