Cheesecake z ricottą i płatkami migdałów
6 czerwca, 2018

Cheesecake z ricottą i płatkami migdałów to pyszne i delikatne ciasto, dosłownie rozpływające się w ustach. Zapewiam Was, że jeden kawałek tego ciasta na deser nie wystarczy. Od razu nałóżcie sobie na talerz dwa kawałki:-) Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 … Continue reading

Watch
Kruche ciasto orkiszowe z truskawkami i ricottą
14 maja, 2018

Kruche ciasto orkiszowe z truskawkami i ricottą to przepyszne i delikatne w smaku ciasto, pachnące truskawkami i zbliżającym się latem. Kruche ciasto orkiszowe przygotowuje się szybko. Składa się ono z kruszonki, kremu na bazie sera ricotta oraz truskawek. Ciasto to … Continue reading

Watch
Ciasto muesli z ryżem preparowanym
18 kwietnia, 2018

Ciasto muesli to zdrowa i szybka do przygotowania przekąska. Dosarczy Wam mnóstwo energii i zaspokoi zapotrzebowanie na to „coś słodkiego”. Przepis ten można modyfikować do woli i zmieniać zgodnie z Waszym gustem. Orzechy można zastąpić migdałami, morele – figami itd. … Continue reading

Watch
Szybkie ciasto z dżemem
11 marca, 2018

Szybkie ciasto z dżemem to pyszne, lekkie i delikatne w smaku ciasto, które idealnie nadaje się na śniadanie lub jako dodatek do popołudniowej filiżanki herbaty. Trudność: łatwe Czas przygotowania: mniej niż 30 minut + pieczenie około 30 minut Porcja: okrągła … Continue reading

Watch
Sbriciolata z serkiem mascarpone i jabłkami
25 lutego, 2018

Sbriciolata z serkiem mascarpone i jabłkami to proste i bardzo smaczne ciasto. Idealne na niedzielny deser dla całej rodziny. Sbriciolata z serkiem mascarpone składa się z dwóch warstw kruchego ciasta (kruszonki) i kremu na bazie serka mascarpone z dodatkiem jabłek, … Continue reading

Watch
Mandarynkowe kruche ciasteczka
21 lutego, 2018

Mandarynkowe kruche ciasteczka to szybkie do przygotowania małe co nieco. Pyszne, chrupiące i pięknie pachnące mandarynkami ciasteczka. Znikają tak samo szybko, jak się je robi. Trudność: łatwe Czas przygotowanie: mniej niż 30 minut + 3 godziny chłodzenie ciasta + pieczenie … Continue reading

Watch
Crostata dwukolorowa z serem ricotta
19 lutego, 2018

Crostata dwukolorowa z serem ricotta, białą czekoladą i nutellą to przepyszne ciasto, idealne na deser dla całej rodziny. Crostata dwukolorowa składa się z kruchego kakaowego ciasta i kremu na bazie sera ricotta, białej czekolady oraz nutelli. Ciasto to szybko się … Continue reading

Watch
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi
8 lutego, 2018

Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi to jedno z najprostszych i najszybszych ciast jakie robiłam. Idealne dla tych co żyją w biegu, a cenią sobie domowe jedzenie. Ciasto to, z dodatkiem szklanki mleka, świetnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska … Continue reading

Watch
Jabłecznik
17 grudnia, 2017

Jabłecznik to jedno z najbardziej popularnych ciast na całym świecie. Można powiedzieć, że ile domów, tyle przepisów na jabłecznik. Tym razem mam Wam do zaproponowania pyszny i pięknie prezentujący się jabłecznik, którym z pewnością zaskoczycie wszystkich gości.   Trudność: łatwe … Continue reading

Watch