Gruszki z serem pecorino i miodem

Gruszki z serem pecorino i miodem

Gruszki z serem pecorino i miodem to bardzo smaczna i prosta przystawka. Propozycja ta może też być pomysłem na zdrową przekąskę w ciągu dnia.

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 15 minut
Porcja dla 2 osób
Koszt: niski

Składniki:
2 gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
120 g sera pecorino

Przygotowanie:
Gruszki umyć (można zdjąć skórkę); pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne. Ułożyć na talerzach. Gruszki polać wyciśniętym sokiem z cytryny, by zachowały świeżość, oraz by nie zaczęły czernieć. Polać je miodem (jeśli miód jest za gęsty dodać do niego odrobinę soku z cytryny lub wody).
Ser pecorino pokroić w plasterki i ułożyć na ćwiartkach gruszki.

Smacznego.


What are your thoughts?