Crostini z gorgonzolą

Crostini z gorgonzolą

Crostini z gorgonzolą to świetny i bardzo prosty pomysł na super przystawkę. Nazywając po naszemu, to są to po prostu grzanki. Ale za to jakie dobre:-)

Crostini z grognozolą przygotowuje się ekspresowo. Potrzebne są tylko trzy składniki i gotowe.

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 15 minut
Koszt: niski

Składniki:
bagietka (może być też inny rodzaj pieczywa)
ser gorgonzola dolce
kilka obranych orzechów włoskich
opcjonalnie zielona pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:
Bagietkę pokroić na skośne kromki. Kromki rozłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 5 minut.

Następnie na każdą kromkę położyć po łyżeczce sera gorgonzola dolce, na to położyć ćwiartkę lub połówkę orzecha włoskiego. Ponownie wstawić do piekarnika na 3-4 minuty, tak by ser się rozpuścił.

I gotowe.

Smacznego.


What are your thoughts?