Fusilli z grillowanymi warzywami

Fusilli z grillowanymi warzywami

Fusilli z grillowanymi warzywami to przepis na lekki i smaczny obiad dla całej rodziny. Fusilli z grillowanymi warzywami świetnie przechowują się też na drugi dzień.

fusilli z grillowanymi warzywami

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: około 30 minut + gotowanie około 30 minut
Porcja dla 4 osób
Koszt: niski

Składniki:
320-350 g makaronu fusilli (może być inny rodzaj krótkiego makaronu)
1 duży bakłażan
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 duże cukinie
4 dojrzałe pomidory
250 g mozzarelli
bazylia
6 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Warzywa umyć. Bakłażana, cukinie i pomidory pokroić w plastry, natomiast obie papryki w paseczki.

Rozgrzać patelnię grillową i „zgrillować” na niej po obu stronach wszystkie warzywa, aż zmiękną i będą miały charakterystyczne czarne paseczki.

Zgrillowane warzywa przełożyć do miski. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Dodać oliwę z oliwek, drobno posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i zmieszać z warzywami.

fusilli z grillowanymi warzywami

Smacznego.


What are your thoughts?