Kasza bulgur z pomidorkami i fetą

Kasza bulgur z pomidorkami i fetą

Kasza bulgur z pomidorkami i fetą to pomysł na lekkie i zdrowe danie. Może stanowić samoistny posiłek, a także świetnie nadaje się jako sałatka.

kasza bulgur z pomidorkami i fetą

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja dla 4 osób
Koszt: średni

Składniki:
300 g kaszy bulgur
20 pomidorków koktajlowych
100 g łupanych orzechów włoskich
150 g sera feta
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku
kilka listków bazylii
opcjonalnie mała czerwona cebulka

Przygotowanie:
Kasze bulgur ugotować na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu i przełożyć do miski. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać.

Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół lub pokroić w ćwiartki. Orzechy włoskie posiekać na drobne kawałki. Ser feta pokroić w kostkę. Opcjonalnie drobno posiekać czerwoną cebulkę. Listki bazylii umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym i także posiekać.

Wszystkie składniki zmieszać razem z kaszą. Doprawić do smaku solą.

Smacznego.


What are your thoughts?