Makaron z łososiem i śmietaną

Makaron z łososiem i śmietaną

Jak na większość włoskich dań przystało, także makaron z łososiem i śmietaną przygotowuje się ekspresowo. Wędzony łosoś wraz ze śmietaną tworzą razem świetny smak.

Trudność: łatwe
Czas przygotowania: ok. 30 min
Porcja dla 4 osób
Koszt: średni

Składniki:
350 g makaronu farfalle
100 g łososia wędzonego
200 ml śmietany do gotowania
łyżka masła
oliwa z oliwek
cebulka według uznania
tarty ser grana padano
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek wraz z łyżką masła. Podsmażyć posiekaną cebulkę i dorzucić drobno pokrojonego łososia. Chwilkę podsmażyć. Dolać śmietanę do gotowania, wymieszać i podgrzewać ok. 1 minuty.

Ugotowany makaron odcedzić. Wrzucić na patelnię do łososia. Wymieszać wszystkie składniki i podgrzewać jeszcze ok. 1 minuty. Danie posypać pieprzem i tartym serem.

pastasalmone

Smacznego.


What are your thoughts?